Lucia Clemente

Mijn nachtmerries negeren? Lekker hypocriet!

Description:
Bio:

Lucia in het kort

Na een heftige jeugd vond Lucia haar draai als bibliothecaresse van de Citadel der Dromen in Zenobia. Uiteindelijk werd ze daar in 1274 ontslagen waarna ze voor 4 jaar van Giwa leek te zijn verdwenen. In werkelijkheid was ze op reis aan boord van de Zandhaai, het landpiratenschip van Nong Dul. Ze is met dit schip door de Piechem woestijn getrokken. Lucia heeft geen herinneringen van deze reis.

In 1278 keerde ze terug naar de Citadel waar Thuron Trevino haar weer aan nam. Ze mocht weer komen nadat ze een serie boeken doneerde die ze had geschreven tijdens haar verdwijning. De boeken zijn in een merkwaardige taal geschreven en ook nog gecodeerd.

Na het feest van de vruchtbaarheid van 4 Ohia 1279 werd Lucia opnieuw vermist. Ze bleek ontvoerd door Milos Morgado, die haar martelde en gevangen hield in de basis van de Squa Cult in de voormalige Tyto kapel in de Waterbuurt. Milos was er van overtuigd dat Lucia kennis had van andere dimensies. Hij veronderstelde dat Lucia tijdens haar verdwijning tijd doorgebracht zou hebben in een andere dimensie. Milos bleek hongerig naar kennis over andere dimensies en probeerde iets uit Lucia te slaan dat er kennelijk niet in zat.

In opdracht van Eduardo Egil slaagden Audria, Guolong en Yannic er in Sessie 3 Milos en Lucia in om de hulpeloze Lucia te redden uit de greep van Milos Morgado. Milos overhandigde een ongedeerde Lucia aan de groep in ruil voor zijn eigen veiligheid.

Lucia werkt inmiddels niet meer in de Citadel en wordt getergd door nachtmerries omtrent haar verdwijning en reis door de Piechem woestijn. Ze zit nog altijd vol vragen over deze episode en probeert doormiddel van droomwerk uit te zoeken wat er precies is gebeurd. Dit vergt veel van haar waardoor ze vreest voor haar mentale welzijn.

Jeugd

Lucia Clemente is de dochter van een schrijver die nooit veel naar haar omkeek. Haar moeder is op zeer jonge leeftijd overleden. Lucia heeft dus een erg stille, maar zware jeugd gehad. Ze is hierdoor erg introvert en heeft de neiging zich te storten in fantasiewerelden en verhalen. Tijdens haar studie kwam ze in aanraking met droomwerk en lucide dromen. De beoefening hiervan nam ze erg serieus. Van hieruit is ze aangesteld als bibliothecaresse in de Citadel der Dromen in Zenobia.

Meer over Lucia

Lucia hield een dagboek bij. Dit dagboek onthuld haar gevoelens omtrent haar verdwijning.

Lucia Clemente

Geboorte van Arth GoldenEye GoldenEye