Giwa

Giwa

Inleiding

Giwa is de naam die de inwoners van de material plane geven aan hun wereld. Giwa bestaat uit één continent dat aan de noord, west en zuidzijde omsloten is door een oceaan. De oostgrens wordt bepaald door de onmogelijk te overbruggen Moordkloof.

Belangrijk aan Giwa is hoe jong ze is. Slechts 1279 jaar geleden zetten de voorvaderen van de huidige bewoners voor het eerst voet op het land. Naar verluit ten gevolge van een massale plotselinge verschijning. Deze Grote Verschijning markeert het begin van de gewone jaartelling.

Geografie

Giwa heeft een oppervlakte van 6000 vierkante kilometer. De Moordkloof, die de oostgrens van het continent vormt, kent een lengte van 1200 kilometer van noord naar zuid.

Reizen is niet altijd gemakkelijk aangezien Giwa veel natuurlijke obstakels kent. Ondoordringbare jungles, ongenadige woestijnen, ijle hooggebergtes, priemende gletsjers, arme steppegebieden en soppige moerassen.

Klimaten varieren net zo sterk als de biotopen. De klimaatverschillen lopen van gematigd in het noorden tot verfoeid heet in het midden en onmogelijke permafrost in het zuiden.

GiwaLabels.jpg

Biggel Gletsjer

Bitse Vlakte

Condorgebergte

Elan

Kuolema

Kwartskust

Moordkloof

Moslanden

Nangka Jungle

Nauka

Piechem Woestijn

Ravensbergen

Rora Vulkaan

Sophora

Tilia

Giwa

Geboorte van Arth GoldenEye GoldenEye