Shanastar's Ketel

Shanastar’s Ketel

Huidige eigenaar: Milos Morgado

Introductie

In Sessie 8 Ulri’s Toren vinden Alfredo Allenbach, Audria, Guolong Wei en Yannic Corbin de bevroren Shanastar Lalassu. Hij draagt een krat bij zich waarin een messing ketel zit.

Kenmerken

Ketel.jpgDe ketel ziet er ongeveer uit als op de afbeelding. Alleen is hij niet gedecoreerd met draken, maar met slangen. Twaalf slangen om precies te zijn, gelijk verdeeld over de omtrek van de ketel. Bijgesloten zitten geen kikkers, zoals in de afbeelding, maar twaalf messing schaaltjes en twaalf messing kogels. De kogels blijken precies in de openstaande bekken van de slangen te passen, maar daar ook weer gemakkelijk uit te vallen. De ketel is zwaar genoeg om uit te sluiten dat ze hol is. Of ze open kan is onduidelijk. Een spreuk van Yannic maakte duidelijk dat de ketel geen magische eigenschappen bezit.

Doel

Waartoe de ketel dient is onduidelijk. Dat hij van belang is is wel duidelijk. Vooral omdat Milos Morgado in Sessie 11 Dood en Vernietiging tezamen met Oris Khiiral opduikt om het krat op te halen uit Ulri’s Toren. Yannic weet hun ontsnapping uit de toren, en de vordering van Shanastar’s ketel, niet te voorkomen.

Shanastar's Ketel

Geboorte van Arth GoldenEye GoldenEye