Milos Morgado

Mijn naam isss Milosss. Of Delvin. Of...

Description:
Bio:

Milos in het kort

Milos Morgado komt voor het eerst in het verhaal in Sessie 1 Nieuwe Helden als trouwe assistent van Thuron Trevino in de Citadel der Dromen in Zenobia. Hier weigert hij Audria, Guolong en Yannic toegang te verlenen tot de hoofd priester Thuron. Een blokkade die ze uit de weg kan houden van vitale informatie over de vermissing van Lucia Clemente.

Milos blijkt achter de vermissing van Lucia te zitten. Hij houdt haar vast in een basis gewijd aan Squa. In een voormalige Tyto kapel heeft hij haar gemarteld en vragen gesteld over haar verdwijning en andere dimensies.

Een gevecht met Audria, Guolong en Yannic volgt. Milos krijgt het benauwd en besluit een dolk op de keel van de hulpeloze Lucia te leggen. Als de groep hem laat vluchten, krijgen ze een springlevende Lucia mee. Die deal wordt geaccepteerd en Milos ontsnapt.

Milos keert niet meer terug naar de Citadel der Dromen. Thuron Trevino’s interesse is gewekt en hij praat met Alfredo Allenbach, Audria, Guolong en Yannic over Lucia’s verdwijning. Thuron weet zich te herinneren dat Milos in het begin van zijn aanstelling als assistent vaak aangezien werd voor ene Delvin, een koopman uit de Bazaar die houtsnijwerk uit Sophora en Tilia importeerde en verkocht.

De groep doet onderzoek naar Delvin en vindt Delvin’s kamer in de Herder, een herberg in het Droogland. In deze kamer staat een beeldje van Squa. Er wordt ook een boek gevonden waarin een schets staat van het Baken van Zenobia. De groep neemt dit boek mee.

Na de arrestatie van Alfredo ten gevolge van zijn winkeldiefstal in Sitolo, praat de groep met Verlaine Beauchamps. Hieruit blijkt dat Milos tevens een adviseur van Verlaine is in de constructie van het Baken van Zenobia. Verlaine noemt Milos een adviseur van onschatbare waarde en negeert zijn rol in de kidnapping van Lucia Clemente.

Milos Morgado

Geboorte van Arth GoldenEye GoldenEye