Audrias Droom

Audria’s Droom

De tweede sessie van de Geboorte van Arth campagne vindt plaats in Zenobia. Hieronder volgt een korte samenvatting van de gebeurtenissen binnen deze sessie.

Speelbare Karakters

Audria
Guolong Wei
Yannic Corbin

Korte Samenvatting

Na een verwarrend gesprek met Milos Morgado in de Citadel der Dromen (zie Sessie 1 Nieuwe Helden), druipen Audria, Guolong en Yannic af richting hun verblijfplaats binnen Zenobia, de herberg de Dwarse Zwerver.

In de Dwarse Zwerver peuteren ze het adres los van Andreas Lilly, een bewaker van de ambtswoning van Nolan Roux. Andreas blijkt nors, maar geeft net genoeg informatie over de werktijden en het uiterlijk van Montserrat Robain. De groep kan haar opzoeken.

De groep treft Montserrat op haar weg naar de ambtswoning van Nolan Roux. Ze bespreken de vermissing van Lucia Clemente. Montserrat is zeer vriendelijk, maar weinig behulpzaam. Ze had Lucia enkele dagen voor het Feest van de Vruchtbaarheid nog in de Ruines zien slepen met een stapel boeken. Lucia had haar echter niet opgemerkt.

Aan het einde van Montserrat’s dienst spreken de vier nieuwe kenissen nog een keer rustig alles door.

De nacht valt en de groep slaapt in de Dwarse Zwerver. Audria’s nacht wordt gekenmerkt door een heldere, indringende droom waarin de belangrijkste elementen zijn:

  • Een adamantijnen fort in een rode woestijn
  • Een gevangengenomen, geanimeerd plaatwerken pantser
  • Een meisje zonder ogen dat je ogen doet verdwijnen als je haar aankijkt
  • Gamil Egge en zijn gevecht met het pantser en het meisje zonder ogen

De volgende dag onderzoekt de groep de to-do lijst van Lucia. Het laatste punt op het lijstje luidt: Spreken met Nong Dul. Met behulp van deze naam daalt de groep af richting de Lage Werf, waar ze van een afstandje de Zandhaai observeren. Een landpiratenschip vol Goblins.

Informatie inwinnen over Nong Dul of Lucia bij de Zandhaai bleek geen goed idee. Aggro Ghrap, de scheepsmaat van Nong Dul verzocht de groep weg te wezen. Uiteindelijk liep de woordenwisseling uit in een gevecht dat vol tactische nadelen zat. Er werd gekozen te vluchten. Yannic had al van tevoren besloten zich er niet aan te wagen.

Op de weg terug naar de Dwarse Zwerver wordt de groep tot overmaat van ramp ingesloten door drie Groene Mamba’s. Twee van deze criminele dwergen worden overmeesterd en meegesleept richting de Dwarse Zwerver. Een van de twee blijkt nog in leven, Aro Tharon. Hij claimt ingehuurd te zijn door Ritorro, de derde dwerg die achter is gebleven op plaats delict. Rittoro wist als enige wat de doelen en de motivaties achter deze aanslag waren, en van wie de aanvraag afkomstig was.

Wat er met Aro Tharon en zijn dode maat gebeurt is te lezen in de samenvatting van Sessie 3 Milos en Lucia.

Audrias Droom

Geboorte van Arth GoldenEye GoldenEye