De Man Uit het Verleden

De Man Uit het Verleden

De vijfde sessie van de Geboorte van Arth campagne vindt plaats in Zenobia. Hieronder volgt een korte samenvatting van de gebeurtenissen binnen deze sessie.

Speelbare Karakters

Alfredo Allenbach
Audria
Guolong Wei
Yannic Corbin

Korte Samenvatting

De sessie begint met het bij bewustzijn komen van Alfredo Allenbach. Alfredo was in Sessie 4 Het Verlaten Huis in coma gevonden in de basis van de Squa cult.

Audria, Guolong en Yannic hebben Alfredo meegenomen naar de veiligheid van de Dwarse Zwerver en hem met hulp van Eduardo Egil uit zijn coma verlost.

Alfredo deelt zijn verhaal met de groep. Hij claimt uit het verleden te komen. De huidige datum is 11 Ohia 1279. Alfredo zegt 61 jaar oud te zijn maar, hij zweert geboren te zijn in het jaar 351.

Alfredo deelt hoe hij door het bos struinde op zoek naar afgietsels van grote spinachtige wezens. Plots begonnen zijn oren te suizen en zag hij een flits voor zijn ogen. Toen hij bij kwam leek hij in een ander bos te ontwaken. Hij trachte zijn boerderij, gelegen in Eikdorp, terug te vinden maar, hij vond slechts een kale vlakte.

Yannic weet niet wat hij hoort als Alfredo een ontmoeting met Zendric Eberstark (Yannic’s meester) beschrijft. Tot Yannic’s grote verbazing klopt Alfredo’s beschrijving van zijn meester en zijn toren aan de noordkust van Elan exact. Kennelijk hebben de twee echt tijd met elkaar door gebracht.

Het verhaal wordt nog verontrustender als blijkt dat in Zendric’s afwezigheid, zijn toren is aangevallen door Yuan-Ti. Één van de slangenwezens wurgde Alfredo waardoor hij zijn bewustzijn verloor. Deze aanval op Zendric’s toren was Alfredo’s laatste herinnering vóór zijn ontwaken in de Dwarse Zwerver.

De volgende ochtend gaan Alfredo, Audria, Guolong en Yannic op gesprek bij Thuron Trevino in de Citadel der Dromen. Thuron heeft opgemerkt dat Milos Morgado, zijn trouwe assistent, plots is verdwenen. Eduardo heeft Thuron verzekerd dat de groep informatie over Milos heeft die hij moet horen.

In Thuron’s kantoor vind de eerste confrontatie plaats tussen Yannic en Alfredo. De oude man probeert zich, terwijl Thuron de ruimte verlaat, een decoratieve houtsnijwerken kolibri toe te eigenen. Dit grijpgrage gedrag stoot Yannic tegen de borst en het komt tot een woordenwisseling.

Thuron hoort de groep uit omtrent de recente gebeurtenissen in de redding van Lucia Clemente. Dit zet Milos in een slecht daglicht. Thuron reageert geschokt en deelt met de groep dat Milos in het begin van zijn aanstelling in de Citadel der Dromen vaak aangezien werd voor Delvin, een koopman uit de Bazaar.

Na rondvraag in de Bazaar blijkt dat Delvin nog altijd een kamer huurt in de herberg de Herder. De groep weet de medewerkster van de Herder, een bejaarde Elvenvrouw genaamd Fynelle Cerraneae, om te kopen en krijgt toegang tot de kamer die Delvin huurt. De kamer is klein en bomvol. Alfredo vind een beeldje dat een replica lijkt te zijn van het altaar in de Tyto kapel waar Lucia Clemente werd gevonden. Het is een slang met elf sterren op zijn rug, verdeeld over de lengte van zijn lichaam. De boeken in de boekenkast gaan voornamelijk over constructie, architectuur, telescopen en seismografie. Yannic vind een boek dat achter de kast is gevallen. Dit boek is getiteld Bouwen met Bamboe. Het hangt open op een pagina waarop een schets te zien is van het Baken van Zenobia. Er staan aantekeningen bij in een onbekende taal. Guolong neemt het boek mee.

Op straat voor de Herder klinkt een schreeuw. Een jong koeriersmeisje wordt omsingeld door twee Gnolls en een Krenshar. De groep gaat het gevecht aan en probeert het meisje te redden. Tijdens het gevecht keert het meisje zich tegen de groep. Ze steekt Guolong in zijn rug met een dolk. Vervolgens doorzoekt ze Guolong’s bewegingsloze lichaam en ontneemt hem een bezitting. Ze vlucht onmiddelijk.

Alfredo en Audria ronden het gevecht af en verslaan de Gnolls en de Krenshar. Yannic richt zijn aandacht op het ontsnappende meisje en begint haar te achtervolgen. Deze achtervolging vormt de start van Sessie 6 Het Web.

De Man Uit het Verleden

Geboorte van Arth GoldenEye GoldenEye