Milos en Lucia

Milos en Lucia

De derde sessie van de Geboorte van Arth campagne vindt plaats in Zenobia. Hieronder volgt een korte samenvatting van de gebeurtenissen binnen deze sessie.

Speelbare Karakters

Audria
Guolong Wei
Yannic Corbin

Korte Samenvatting

Audria, Guolong en Yannic worden wakker in de Dwarse Zwerver. Audria’s nacht was beduidend rustiger dan die in Sessie 2 Audria’s Droom. Ze had geen last van de vastgebonden Groene Mamba in de kamer genaamd Aro Tharon. Ook zijn dode kameraad op de vloer bezorgde geen overlast.

Het dwergenlijk wordt gedumpt in het moeras. Aro Tharon wordt overgeleverd aan Yusuf Geiri.

Via Montserrat Robain komt er toegang tot het stadsarchief waar geen informatie over Lucia Clemente in blijkt te vinden. Wel doet Guolong hier een aanvraag naar informatie over Guofei, zijn verloren vader.

De groep krijgt een anonieme tip binnen via Rianne, de barvrouw van de Dwarse Zwerver. Iemand heeft een brief voor ze achter gelaten en wil ze ontmoeten in de Ruwe Rat, een herberg in de Ruines.

In de Ruwe Rat treft men Enzo Navarra, een aspirant Squa Cult lid dat door Milos Morgado voor het karretje werd gespannen. Enzo heeft voor Milos, die hij alleen kent als de meester, de aanslag op de groep moeten organiseren. Nu de aanslag is mislukt, durft hij de meester niet meer onder ogen te komen en loopt hij over als informant voor de groep. Hij hoopt op deze manier van Milos af te komen zodat zijn falen zonder consequenties blijft.

Enzo weet te vertellen dat hij de afgelopen dagen proviand naar een verlaten huis in het Zuwe moest brengen. Dat was nog nooit eerder voorgekomen.

De groep observeert het verlaten huis zorgvuldig en komt er achter dat het via een waterpijp verbonden zit aan een watertank die via een andere pijp uitkomt in een voormalige Tytos kapel. De groep besluit daar naar binnen te breken.

De voormalige Tytos kapel blijkt inmiddels een ruimte gewijd aan de Squa Cult. Achter het altaar vind de groep een ernstig toegetakelde Lucia.

Er volgt een gevecht met twee Yuan-Ti Broodguards en Milos. De Broodguards worden verslagen maar Milos ontkomt nadat hij een dolk op de keel van Lucia weet te leggen en een ruil bedingt. Zijn vrijheid voor de overdracht van een springlevende Lucia. De groep ziet geen keus en laat Milos ontsnappen.

Sessie 4 Het Verlaten Huis gaat van start met een veilige Lucia.

Milos en Lucia

Geboorte van Arth GoldenEye GoldenEye