Nieuwe Helden

Nieuwe Helden

De eerste sessie van de Geboorte van Arth campagne vindt plaats in Zenobia. Hieronder volgt een korte samenvatting van de gebeurtenissen binnen deze sessie.

Speelbare Karakters

Audria
Guolong Wei
Yannic Corbin

Korte Samenvatting

Audria, Guolong en Yannic zijn elk met hun eigen motieven naar Zenobia afgereisd. Hun pad kruist wanneer een monsterlijke schreeuw ze naar de rand van de Bazaar lokt. Ze helpen twee halfling wachters (Jonas Veelvraat en Tim Krampkuit) met het afhouden van het gevaar en weten twee halfling meisjes te redden uit de greep van twee hongerige Hippogriffs.

Deze heldhaftigheid ging niet onopgemerkt en de drie nieuwe helden worden kort na het gevecht benaderd door Eduardo Egil, een broeder van de Citadel der Dromen, gewijd aan Hypnos. Hij zoekt hulp in de zoektocht naar Lucia Clemente, de vermiste bibliothecaresse van de Citadel.

De drie accepteren zijn aanbod en beginnen hun onderzoek in Lucia’s bescheiden woning in het Droogland. Hier vinden ze haar dagboek en een to-do lijstje dat ze mogelijk verder kan helpen. Het laatste punt op dit lijstje luidt: Spreken met Nong Dul.

Een andere tip is de naam van een vriendin van Lucia, Montserrat Robain. Zij schijnt werkzaam te zijn als butler, assistent en dienstmeid van Nolan Roux, de burgermeester van Zenobia.

Eduardo wil zijn positie binnen de Citadel niet in gevaar brengen en vraagt de nieuwe helden of ze zich als vrienden van Lucia voor willen doen wanneer ze vragen komen stellen binnen de Citadel.

De drie nieuwe helden praten met Norton, een broeder van de Citadel der Dromen. De drie zijn echter nog geen goed team, aangezien het verhaal van Yannic conflicteerd met dat van Audria. Zijn de nieuwe helden nou vrienden van Lucia, of avonturiers die wat geld proberen te verdienen door vermiste personen op te sporen?

In een later bezoek aan de Citadel spreekt de groep met Milos Morgado, assistent van de hoofd priester van de Citadel: Thuron Trevino. Milos beantwoord de vragen die de groep heeft maar blijft kortaf en biedt geen toegang tot Thuron Trevino. Hij zou te druk zijn met het voorbereiden van de ceremonie voor de opening van het Baken van Zenobia op oudjaarsdag. Zijn verantwoordelijkheid als lid van Nolan Roux’s Raad van Priesters.

De zoektocht naar Lucia gaat verder in Sessie 2 Audria’s Droom.

Nieuwe Helden

Geboorte van Arth GoldenEye GoldenEye