Verlaine's Verzoek

Verlaine’s Verzoek

De zevende sessie van de Geboorte van Arth campagne vindt plaats in Zenobia. Hieronder volgt een korte samenvatting van de gebeurtenissen binnen deze sessie.

Speelbare Karakters

Alfredo Allenbach
Audria
Guolong Wei
Yannic Corbin

Korte Samenvatting

In Sessie 6 Het Web werd voornamelijk onderzoek gedaan in de hoop duidelijkheid te krijgen over de links tussen Milos Morgado, de Squa Cult, Verlaine Beauchamps en het Baken van Zenobia.

Zonder al teveel duidelijke aanwijzingen, besluit de groep te gaan winkelen in Sitolo. Yannic vindt Vigors Nest, de winkel van Cysha Ilmis. Ze verkoopt exotisch ogende materialen die ze aanprijst als uitheemse geneesmiddelen. Al snel blijkt dat het eigenlijk ingredienten zijn waarmee magische spreuken versterkt uitgesproken kunnen worden.

De volgende winkel die wordt bezocht is Het Magazijn, van Dera Gulfur. Een winkel vol wapentuig. Soms vervaardigt uit unieke materialen. Zo is er een dolk van een metaal dat extreem koud aanvoelt. Audria vindt een langzwaard, Guolong een boog en een kromzwaard.

Ook Alfredo heeft zijn oog laten vallen op een boog. Hij probeert deze echter te stelen. Wanneer de bewaker van de winkel hem confronteert probeert Alfredo hem te intimideren. De bewaker is hier niet gevoelig voor en verwittigd zijn colega’s door op een fluit te blazen. De groepsleden distantieren zich van Alfredo en kijken toe hoe hij wordt gearresteerd.

Audria, Guolong en Yannic keren terug naar de woning van Voron Runradal en Codar Fossen. Voron en Codar hebben verontrustend nieuws voor Audria. Er is een telegram van haar moeder gekomen waaruit blijkt dat ze onlangs gescheiden is. Ze heeft de boerderij in midden oost Sophora achter gelaten en is vertrokken naar Isidora. Ze drukt Audria op het hart nooit meer voet te zetten in de buurt van de boerderij waar ze is opgegroeid.

Na dit nieuws wil Audria zo snel mogelijk afreizen naar Isidora om haar moeder bij te staan. Voron biedt aan om vooruit te vliegen naar Isidora om daar de moeder van Audria te spreken. Ze belooft in vijf dagen terug te keren met meer informatie. Audria besluit daarop te wachten.

De groep zet koers naar de Staatsbuurt om bij het Rechtsgebouw van Zenobia de gearresteerde Alfredo te bezoeken. De groep wordt ontwapend en zelf vastgezet in een kamer. Na een periode van wachten wordt Alfredo binnen gebracht. Ook betreed Verlaine de ruimte. Hij geeft de groep een donderpreek. Hij is niet gediend van bemoeierige avonturiers die zomaar lijken dumpen in het Moeras of binnenvallen in verhuurde kamers. De stad is volgens Verlaine geen verlaten kerker waar alles geoorloofd is in de zoektocht naar schatten. Hij eist dat de groep onmiddelijk Zenobia verlaat.

De groep confronteert Verlaine met de martelpraktijken van zijn bouwkundig adviseur op het prestigieuze Baken project: Milos Morgado. Verlaine benadrukt dat een dergelijk megaproject talloze adviseurs kent. Hij kan zich niet verdiepen in de achtergronden van alle adviseurs. Hij bestempelt Milos als een zeer waardevolle expert die onmisbaar is in de bouw van het Baken van Zenobia. Alles wat Milos zwart kan maken wordt door Verlaine van de tafel geveegd en afgedaan als een vergissing. De groep rest niets anders dan afdruipen en zorgen dat Verlaine denkt dat ze de stad hebben verlaten.

Vervolgens spreekt de groep met Thuron Trevino in de Citadel der Dromen. Ze overhandigen de pagina uit Milos’ boek Bouwen met Bamboe. De pagina toont een schets van het Baken en bevat aantekeningen in dezelfde taal waarin de gecodeerde reisverslagen van Lucia Clemente zijn geschreven. Thuron houdt de pagina. Hoe meer teksten geschreven in deze taal hij aan zijn bibliothekers kan geven, hoe sneller ze vertaald kunnen worden.

Thuron is zeer geinteresseerd in Milos’ achtergrond en vraagt door over de doorzoeking van Delvin’s kamer in herberg de Herder, gelegen in de Bazaar. Het verontrust hem dat Milos nog altijd op vrije voet is en nooit meer voet zet in de Citadel. Thuron biedt aan om de naam van Milos te noemen in een bijeenkomst van de Raad van Priesters. Zo kan hij de reactie van Nolan Roux lezen. Weet de burgermeester wel wie er allemaal betrokken zijn bij de bouw van zijn Baken?

Als de groep vertelt dat Verlaine ze de stad uit wil hebben, biedt Thuron ze de mogelijkheid in de Citadel te verblijven en deze te beschermen. Niet wetende waar Milos allemaal toe in staat is biedt hij de groep 20 goudstukken per persoon per dag voor hun wacht. De groep gaat akkoord en belooft de volgende ochtend (15 Ohia) te beginnen. Eerst wordt er verder gewinkeld.

De groep bezoekt de oude ruines van het voormalige stadhuis en de voormalige Loxos tempel in de Ruines. Temidden van deze ruines is tegenwoordig een permanente, grootschalige zwarte markt. Hier zien ze Ella Almeida. Guolong wordt onzichtbaar gemaakt door Yannic waarna hij de achtervolging op Ella inzet. Guolong volgt haar door het amfitheater waar de boekmakers staan die het mogelijk maken te wedden op de illegale bokswedstrijden. Ella verdwijnt achter de tribunes. Guolong klimt naar beneden maar komt daarbij ten val. Hij land op een van de vele alcoholistische zwervers die zich achter de tribunes ophouden. Hier loopt hij de ziekte vuilkoorts op. Ella is inmiddels verdwenen in een oude rioolput.

Guolong daalt af het riool in en ziet geen direct spoor van Ella. Hij besluit de rest van de groep naar beneden te halen. In het riool begint een gevecht met een twaalftal doorzichtige spinnen. De spinnen hebben een hard dekschild op hun achterlijf dat voorzien is van parelmoerglans. Zodra een van de dekschilden in stukken geschoten wordt, begint de wind door de riooltunnel te suizen. Yannic en Alfredo weten zich vast te grijpen maar, Audria en Guolong worden meegezogen door de sterke wind. Na een stukje door de wind te zijn meegezogen, verdwijnen ze opeens. Alfredo en Yannic blijven samen met een lading spinnen achter in het riool.

In Sessie 8 Ulri’s Toren zal blijken waar Audria en Guolong terecht zijn gekomen.

Verlaine's Verzoek

Geboorte van Arth GoldenEye GoldenEye